Ajiaco a lo Bendecido

Ajiaco a lo Bendecido

Hey everyone, it's me, Dave, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Ajiaco a lo Bendecido. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Ajiaco a lo Bendecido is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Ajiaco a lo Bendecido is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Ajiaco a lo Bendecido, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Ajiaco a lo Bendecido delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Ajiaco a lo Bendecido is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Ajiaco a lo Bendecido estimated approx 90 minutos.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Ajiaco a lo Bendecido using 20 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ajiaco. Plato tradicional de la gastronomía de Cuba y de otros países de centro, Suramérica y el Caribe que suele incluir caldo con carne, frutos, tubérculos picados en trozos y especias.

Tradición
Su tradición se remonta a la época de la colonia, y en especial a las actuales fiestas de San Juan, que aún hoy comienzan el 24 de junio con el sabroso caldero colectivo en la mayoría de las cuadras, que los vecinos enriquecen con aportes de sus propios hogares.

Pero en tiempos remotos la fecha coincidía con la época en que los ricos hacendados arreaban sus ganados hacia la ciudad de Puerto Príncipe, a fin de realizar compras y ventas, o embarcarlos hacia otros puntos del país, por los puertos de La Guanaja y Nuevitas.

En ese entonces la Villa estaba alegre, organizaban verbenas y trochas, y los habitantes adornaban algunos lugares con caña brava, pencas de palma y banderitas de colores. Rincones típicos eran la Plazoleta de Bedoya, la Plaza de Habana y otras.

El 24 de junio en esos lugares se situaban ollas de barro o se trazaba un círculo en la tierra, donde los vecinos depositaban carnes o vegetales para celebrar una comida colectiva, al igual que hacían los peones de ganado en aquellos puntos donde acostumbraban concentrarse.

En una hora determinada participaban de aquél sopón todos los que aportaban algo, acompañándolos con aguardiente o vino de frutas, al que denominaban chinguirito, voz mejicana que significa traguito.

#conminombre
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#10semanas

Ingredients and spices that need to be Take to make Ajiaco a lo Bendecido:

  1. 13 oz carne de res
  2. 4 huesos la pierna de cerdo
  3. 1 papa
  4. 2 plátano verde
  5. 2 malangas
  6. 2 trozos yuca
  7. 1 trocito boniato
  8. 1 trocito calabaza
  9. 8 ajíes cachucha grandes
  10. 1 cabeza ajo
  11. 2 cebolla morada
  12. 4 hojas laurel
  13. 4 clavos de olor
  14. 1 cucharada comino en grano
  15. 2 cucharadas manteca de cerdo
  16. 2 litros agua
  17. 3/4 taza granos de maíz tierno
  18. 1 mazorca de maíz tierno
  19. al gusto Sal
  20. Pimienta negra recién molida

Instructions to make to make Ajiaco a lo Bendecido

  1. Lo primero que hacemos es poner a ablandar los huesos de cerdo y desmenuzarlos. Organizar los demás ingredientes y cortar las viandas en trozos.
  2. En una olla de presión grande, con la manteca caliente, ponemos a sellar la carne y el comino en grano
  3. Luego agregamos las especias y seguimos sofriendo. Incorporamos las viandas, el maíz, clavos de olor y hojas de laurel
  4. Removemos y agregamos la carne recuperada de los huesos. Vertemos los 2 litros de caldo de los huesos de cerdo. Comprobamos sal
  5. Cocinamos a presión en fuego medio por unos 45 minutos. Luego quitamos presión y a servir. ¡Buen provecho!

As your experience and also confidence grows, you will discover that you have more natural control over your diet plan and also adapt your diet to your personal tastes in time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or more active ingredients or is a little more or less hot, you can make straightforward changes to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. As for fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to learn them but just if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a complete overview to quick and simple lunch recipes but its excellent something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Easiest Way to Prepare Award-winning Ajiaco a lo Bendecido. Thanks so much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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