Lentejas con chorizo de la abuela

Lentejas con chorizo de la abuela

Hello everybody, it is Drew, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Lentejas con chorizo de la abuela. One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Lentejas con chorizo de la abuela is one of the most favored of current trending meals on earth. It's appreciated by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes delicious. Lentejas con chorizo de la abuela is something that I have loved my entire life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con chorizo de la abuela, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con chorizo de la abuela delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Lentejas con chorizo de la abuela using 17 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

No sé si es porque es mi padre, pero siempre dice que las mías son las mejores lentejas que ha probado. Lo curioso o lo bonito es que aprendí a hacerlas con él, y él a su vez aprendió a hacerlas con su madre, o sea mi abuela. A mi la verdad es que me encantan, tienen muchísimo sabor y son plato único, muy completo. Mi problema es que no sé hacer las lentejas en raciones pequeñas.. esta receta la aprendí "a ojo".. así que he intentado medir cantidades para poder compartir la receta con ustedes.

Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas con chorizo de la abuela:

  1. 1 cebolla
  2. 2 dientes ajo
  3. 100 gr pimiento rojo
  4. 100 gr pimiento verde
  5. 1 zanahoria
  6. Chorizo asturiano
  7. Morcilla asturiana
  8. Tocino ibérico
  9. Jamón ibérico
  10. 250 gramos lentejas
  11. 500 gr papas
  12. 1 cucharadita pimentón dulce
  13. Acelga fresca
  14. 2 hojas laurel
  15. Aceite de oliva
  16. Pastilla caldo para cocido
  17. Pastilla caldo para legumbres estofadas

Instructions to make to make Lentejas con chorizo de la abuela

  1. En una cacerola grande ponemos aceite y sofreímos la cebolla, los ajos, los pimientos y la cebolla picados a fuego medio. Mientras, vamos troceando el compango. Este es un poco al gusto, tanto las cantidades como cuáles usar. Realmente solo con el jamón y el chorizo ya tendremos un platazo
  2. Cuando el sofrito esté, añadimos el compango y tras un par de vueltas agrego una puntita de pimentón (en mi caso es dulce, pero puede ser picante también). Pasados unos 5 minutos y cuando las carnes hayan soltado su grasilla, agrego las lentejas directamente de la bolsa y dos hojas medianas de laurel. Remuevo y dejo que la legumbre absorba un poco de los sabores dejándola otros cinco minutos a fuego medio bajo.
  3. Pasado este tiempo echo el agua. En mi caso y para esa cantidad puse entre un litro y medio/dos. Agrego dos pastillas de caldo una de cocido y otra de legumbres estofadas (si no, valen de pollo o de carne o de verduras o simplemente sal).
  4. Agregamos la papa troceada y tres puñados de acelgas y dejamos que hierva durante 1 hora o hasta que la lenteja esté blanda.
  5. Y listo! A comer!!

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly discover that you have extra natural control over your diet and also adjust your diet regimen to your individual preferences with time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of less or more components or is a little bit essentially spicy, you can make easy modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes on time. As for basic cooking abilities for newbies you don't need to discover them yet just if you understand some basic food preparation strategies.

This isn't a complete overview to fast and simple lunch dishes but its good food for thought. Ideally this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Award-winning Lentejas con chorizo de la abuela. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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