Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces)

Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces)

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces). It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) is something which I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces) using 19 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Esta receta me la dio un antiguo compañero de colegio tan aficionado a la cocina como yo. Es un pastel muy rico y fácil de hacer.

Ingredients and spices that need to be Get to make Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces):

  1. 1/2 kilo calabaza, cocinada o asada sin semillas y sin cáscara. Se hace hasta que esté bien blandita, luego se hace puré
  2. 1 taza azúcar moreno
  3. 1/2 taza azúcar blanco
  4. 3 tazas harina
  5. 1/2 taza leche
  6. 1/2 cdta polvo de hornear
  7. 1/2 cdta bicarbonato de sodio
  8. 1/2 cdta sal
  9. 1 cucharada canela
  10. 1/2 cucharada nuez moscada
  11. 1/2 chucharadita de jengibre rallado o en polvo
  12. 2 huevos grandes o 3 pequeños
  13. 1/2 barra (125 grs) mantequilla de vaca sin sal
  14. -- Para el caramelo con nueces:
  15. 1/2 taza azúcar moreno
  16. 1 taza agua
  17. 1 cucharadita canela
  18. 1/2 cucharadita nuez moscada
  19. 1 copita ron

Steps to make to make Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces)

  1. Mezclas los ingredientes húmedos con la batidora en un tazón.
    Y en otro tazón los secos.
  2. Luego vas añadiendo los secos a los húmedos sin dejar de batir. Hasta que esté todo bien homogéneo.
  3. Enmantequillar y enharinar el molde. La mezcla se mete al horno precalentado a 170° C o 350° F, precalentado!! Por unos 40 a 50 minutos. Revisar con la técnica del palillo o cuchillo hasta cuando este lista.
  4. Para el caramelo con nueces o almendras:
    En un sartén pones el azúcar moreno y la taza de agua con la canela y la nuez moscada, más el ron.
  5. Se pone todo a calentar a fuego alto sin revolver! Ojo. Hasta que hierva y se empiece a tornar color caramelo.

    Aparte se pican las nueces o almendras favoritas tostadas. Y cuando ya este frío el caramelo se mezclan con este.

    Cuando se enfría la torta y se desmolda, se le pone el caramelo con nueces por arriba....
  6. El molde que es de unos de 1.5 libras para que quedara más flaquita, puede ser de 1 libra y queda más alta... O uno de los rectagulares de libra que también puede ser.

    No es una torta esponjosa, tiene la consistencia de una masa y es húmeda, deliciosa!!!

As your experience and also confidence grows, you will find that you have extra all-natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or even more components or is a bit basically hot, you can make straightforward changes to accomplish this objective. In other words, start making your recipes on schedule. When it comes to standard food preparation abilities for novices you don't need to learn them but just if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a full overview to quick as well as simple lunch dishes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family members without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Super Quick Homemade Torta de calabaza (Zapallo, ahuyama) con caramelo crujiente y almendras (o nueces). Thanks so much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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