Cous-cous con albóndigas de cordero
Hello everybody, it is John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Cous-cous con albóndigas de cordero. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Cous-cous con albóndigas de cordero is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes yummy. Cous-cous con albóndigas de cordero is something which I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Cous-cous con albóndigas de cordero, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cous-cous con albóndigas de cordero delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook Cous-cous con albóndigas de cordero using 19 ingredients and 13 steps. Here is how you can achieve that.
Hemos estado esta semana pasada en Marruecos y ha sido una experiencia llena de olores, colores y sabores.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Cous-cous con albóndigas de cordero:
- carne de cordero picada
- pimienta
- nuez moscada
- cúrcuma
- canela
- comino
- curry
- huevos
- pan rallado
- harina
- cilantro
- calabacines
- berenjenas
- cebollas
- pimientos rojos
- pimientos verdes
- cous-cous
- pastillas caldo concentrado de verduras
- aceite de oliva virgen extra
Instructions to make to make Cous-cous con albóndigas de cordero
- Lavamos y picamos el cilantro.
- Echamos la carne picada en una fuente, echamos un poco de ralladura de nuez moscada, pimienta, el huevo, el cilantro, una cucharada de pan rallado, mezclamos bien todo, hacemos las bolas y las vamos colocando en un plato grande.
- Batimos un huevo en un plato y en otro plato echamos harina y vamos pasando las albóndigas primero por huevo y después por la harina, las freímos en una sartén con aceite de oliva y vamos echando en un plato con papel absorbente y apartamos.
- Lavamos los pimientos, quitamos las semillas y los troceamos.
- Lavamos los calabacines y las berenjenas, quitamos las puntas y troceamos.
- Pelamos las cebollas y troceamos.
- En un bol pequeño echamos una cucharadita pequeña de cúrcuma, otra de curry, otra de comino, otra de canela y otra de pimienta, mezclamos bien y ya tenemos nuestras especias de cous-cous.
- En una sartén grande o una cacerola plana echamos aceite de oliva y vamos salteando las cebollas y pimientos cuando empiecen a ponerse un poco pochados, echamos las berenjenas y calabacines troceados y salteamos unos 2/3 minutos más.
- A continuación echamos las albóndigas al sofrito, echamos la mezcla de especias (conservamos un poco de la mezcla para la sémola), unas 2/3 pastillas de caldo concentrado, cubrimos con agua y hervimos durante unos 15/20 minutos y listo.
- En una cacerola echamos 350 mls. de agua, con las especias que guardamos, una pastilla de caldo concentrado, hervimos, echamos en un bol grande y añadimos 300 gr, de sémola con un par de cucharadas grandes de aceite de oliva y vamos mezclando de vez en cuando, hasta que se hidrate la sémola y se quede suelta.
- Servimos en un cuenco de barro o en un recipiente de tajine con la sémola de base y encima las albóndigas con verduras, tapamos, que cada comensal destape su plato y listo.
- Las albóndigas las podéis hacer con otra carne que os guste más, como cerdo, pollo, ternera, etc..
- Este plato es fácil de hacer y está buenísimo.
As your experience and self-confidence grows, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet and adapt your diet plan to your personal preferences with time. Whether you want to offer a recipe that uses fewer or more components or is a little bit more or less spicy, you can make basic changes to attain this objective. Simply put, start making your dishes on time. As for fundamental cooking skills for newbies you do not need to learn them but just if you master some simple food preparation strategies.
This isn't a complete overview to fast and also simple lunch recipes yet its excellent food for thought. With any luck this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this special food Recipe of Homemade Cous-cous con albóndigas de cordero. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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