Albóndigas con guisantes

Albóndigas con guisantes

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Albóndigas con guisantes. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas con guisantes is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is easy, it's fast, it tastes yummy. Albóndigas con guisantes is something which I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas con guisantes, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas con guisantes delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas con guisantes is 4 comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas con guisantes estimated approx 45 minutos.

To begin with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas con guisantes using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Cualquier carne con guisantes está deliciosa, y no podía ser menos con las albóndigas...quedan suaves y melosas.
Como casi siempre , me gusta daros la información nutricional de los ingredientes básicos:

Los guisantes son una legumbre con menor aporte calórico que otras de su misma familia como las lentejas o los garbanzos. No obstante, son ricos en proteínas, necesarias para el desarrollo de los músculos. De hecho, si atendemos a la Fundación Española de Nutrición, una ración media de guisantes tiene casi tanta proteína como un huevo entero, aunque esta es de menor calidad.

Asimismo, este alimento es una fuente de fibra, que ayuda a regular el tránsito intestinal y combatir problemas de estreñimiento. También es rico en potasio, indispensable para el buen funcionamiento del sistema nervioso.
El contenido en vitaminas de los guisantes favorece la creación de células sanguíneas, al tiempo que aportan ácido fólico, indispensable para mujeres embarazadas para prevenir malformaciones en el feto.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas con guisantes:

  1. 1/2 Kilo carne picada (mitad ternera, mitad cerdo)
  2. 1 bote guisantes de 250g
  3. 1 Cebolla mediana
  4. 2 dientes ajo
  5. Para el aderezo de la carne:
  6. 2 huevos
  7. Miga de pan remojada en leche (o un puñadito de pan rallado también remojado en leche)
  8. 1 Diente ajo, unas ramas de perejil fresco (si no se tiene, poner seco), sal y aceite para freír

Instructions to make to make Albóndigas con guisantes

  1. Sazonar con sal la carne. Poner la miga de pan a remojaren un poco de leche; batir los huevos; en un mortero majar el ajo y perejil. Echar todo esto en la carne picada (la miga de pan,estrujada de la leche)....echar todo en la carne picada y remover bien hasta que estén mezclados todos los ingredientes; probar y rectificar de sal si hiciera falta.
  2. Hacer las albóndigas rebozándolas en harina....freír. Una vez fritas ir echándolas a la olla exprés o cacerola.
  3. Picar en crudo los Ajos y la cebolla en trozos regulares y ponérselos a las albóndigas. Rehogar unos minutos.
  4. A continuación echar los guisantes, mezclar todo y añadir agua 1 dedo por encima de las albóndigas (si la ponéis en cacerola, necesitará más agua porque tardan más en cocerse). Sazonar con sal y si os gusta un trozo de pastilla de caldo. Tapar la olla tradicional, (si es rápida necesita menos tiempo de cocción). Tener unos 40 minutos +/- a fuego mínimo a partir del giro de la válvula. Pasado el tiempo, destapar y comprobar la salsa, tiene que quedar trabada como veis en la foto.
  5. Espero que os guste!!!

As your experience and self-confidence grows, you will find that you have more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your individual tastes over time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or more ingredients or is a little basically hot, you can make basic changes to attain this objective. In other words, start making your recipes promptly. As for basic cooking skills for beginners you don't need to learn them but just if you understand some straightforward cooking strategies.

This isn't a full overview to fast and simple lunch dishes however its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Award-winning Albóndigas con guisantes. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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