Albóndigas de berenjena con salsa de tomate

Albóndigas de berenjena con salsa de tomate

Hey everyone, it's me, Dave, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Albóndigas de berenjena con salsa de tomate. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas de berenjena con salsa de tomate is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Albóndigas de berenjena con salsa de tomate is something that I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de berenjena con salsa de tomate, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de berenjena con salsa de tomate delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de berenjena con salsa de tomate is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas de berenjena con salsa de tomate estimated approx 1h 30 minutos.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de berenjena con salsa de tomate using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.

Ingredients and spices that need to be Get to make Albóndigas de berenjena con salsa de tomate:

  1. Para la salsa:
  2. 800 gr tomate rojo, maduro
  3. 2 dientes ajo
  4. 1 cebolla mediana
  5. Sal
  6. Azúcar
  7. Albahaca seca
  8. Para las albóndigas:
  9. 600 gr berenjena
  10. 4 dientes ajo
  11. 1 huevo
  12. 1 poco perejil fresco
  13. Pan rallado
  14. Albahaca

Instructions to make to make Albóndigas de berenjena con salsa de tomate

  1. Primero mejor hacer la masa de las albóndigas porque necesita enfriar un poco.Picar pequeñito 2 dientes de ajo, pelar y picar en cubitos pequeños las berenjenas, en una sartén o una cazuela echar 1 cucharada de aceite y refreír los ajos, cuando estén dorados, añadir la berenjena y un chorrito de agua para que se cuezan mejor y no se quemen, refreír hasta que esté tierna, casi en puré.
  2. Mientras se sofríe la berenjena, en un bol picar un poco de perejil, al gusto, 2 dientes de ajo bien picaditos y reservar.
    Cuando la berenjena esté cocinada pasar un poco la batidora, pero no mucho, unos toques para que quede más homogénea la masa para poder hacer mejor las albóndigas, dejar enfriar un poco.
  3. Una vez se haya atemperado la berenjena añadir al bol con el perejil y el ajo, añadir un huevo, sal y albahaca al gusto y pan rallado y mezclar todo, el pan rallado ir añadiendo poco a poco hasta que quede con una buena textura para poder hacer las bolas, cuando se enfría queda la masa un poco más dura así que no excederse mucho con el pan rallado, que tenga una consistencia buena, si la masa está muy tierna una vez fría siempre se puede añadir más pan rallado.
  4. Mezclarlo todo muy bien y dejar enfriar en la nevera tapado con film.
  5. Precalentar el horno a 180° con calor arriba y abajo. Una vez este la masa fría, lo suficientemente para poder hacer las bolas, ir haciendo bolitas y poniéndolas en una fuente apta para horno, cuando las tengas todas hechas meter en el horno hasta que estén un poco doraditas, unos 30mint aprox.
  6. Mientras se enfría la masa de las albóndigas y se hacen en el horno hacemos la salsa.
    Picar la cebolla y los ajos y refreír todo en una sartén con un poco de aceite.
    Picar en cubitos chiquititos los tomates y una vez este la cebolla pochada añadir a la sartén, echar un poco de sal, un poco de azúcar y un poco de albahaca y dejar cocinar a fuego medio hasta que se cocine todo. Corregir de sal y azúcar, puedes moler la salsa o dejarla tal cual
  7. Una vez estén las albóndigas horneadas echar por encima la salsa de tomate y a comer.

As your experience and also confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan and also adjust your diet plan to your individual tastes over time. Whether you want to serve a dish that utilizes fewer or more components or is a little essentially spicy, you can make easy adjustments to accomplish this objective. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental food preparation abilities for newbies you don't need to learn them but just if you master some basic cooking strategies.

This isn't a complete guide to quick as well as very easy lunch dishes yet its great food for thought. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Recipe of Quick Albóndigas de berenjena con salsa de tomate. Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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