Albóndigas en salsa de azafrán

Albóndigas en salsa de azafrán

Hey everyone, it is John, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Albóndigas en salsa de azafrán. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Albóndigas en salsa de azafrán is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Albóndigas en salsa de azafrán is something which I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa de azafrán, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa de azafrán delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en salsa de azafrán is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have Albóndigas en salsa de azafrán using 20 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas en salsa de azafrán:

  1. ----- Para las albóndigas (23):
  2. 500 grs carne picada: mitad de ternera y mitad de cerdo
  3. 2 dientes ajo
  4. 1 cebolla mediana
  5. 2 huevos M
  6. 1 cucharadita pan rallado
  7. 1 puñadito perejil fresco picado
  8. 1 pizca sal
  9. Harina para rebozar
  10. 100 ml aceite de oliva para freir
  11. ----- Para la salsa de azafrán:
  12. 1 tarrito hebras de azafrán
  13. 1 cebolla mediana
  14. 2 dientes ajo
  15. 1 hoja laurel
  16. 100 ml vino blanco
  17. 250 ml caldo de pollo
  18. 3 cucharadas aceite de oliva
  19. 1 cucharada harina
  20. Sal

Instructions to make to make Albóndigas en salsa de azafrán

  1. Comenzamos preparando la masa de las albóndigas. En un bol, ponemos la carne picada, los huevos, el pan rallado, la cebolla y los ajos bien picaditos, una pizca de sal y el perejil fresco picado. Mezclamos con una espátula o con las manos limpias hasta integrar todos los ingredientes.
  2. Cuando la masa esté lista, hacemos bolas del tamaño de una pelota de golf y las colocamos en una fuente. Para que no se os pegue la masa en las manos, nos ayudaremos con unas gotitas de aceite de oliva. Después, en un plato las pasamos por harina y las reservamos para el momento de freírlas. Con estas cantidades que os paso, me salieron 23 albóndigas. Si duplicáis las cantidades y obtenéis más albóndigas, podéis congelarlas sin problema, pero sin rebozarlas en la harina, claro.
  3. Calentamos a fuego medio 100 ml de aceite de oliva en una sartén y freímos las albóndigas por tandas hasta que estén doraditas. Las escurrimos bien y las dejamos en un plato con papel absorbente para eliminar el exceso de grasa.
  4. Por otro lado, preparamos la salsa. En una cazuela, añadimos tres cucharadas de aceite y calentamos a fuego medio bajo. Añadimos la cebolla y cuando esté casi pochada (unos 10 minutos), echamos el ajo picado fino y rehogamos otros 5 minutos más. Incorporamos ahora la hoja de laurel y la cucharada sopera de harina. Removemos con una espátula para tostar la harina durante un par de minutos. Vertemos poco a poco mientras mezclamos el vino blanco y el caldo. Cocinamos durante unos minutos hasta conseguir una salsa espesa. (Podéis triturar la salsa para que quede más fina).
  5. Metemos las albóndigas en la salsa y cocinamos durante 10 minutos. Mientras tanto, molemos las hebras de azafrán en un mortero y las añadimos a la cazuela. Mezclamos suavemente y dejamos a fuego un poco más bajo otros 10 minutos. Ya veréis lo bien que huele, ¡espectacular! Podemos acompañar las albóndigas en salsa de azafrán con unas patatas fritas y así obtendremos un plato de lo más completo.

As your experience and confidence expands, you will certainly find that you have much more all-natural control over your diet and adapt your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a bit basically spicy, you can make easy changes to attain this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. As for standard food preparation abilities for beginners you do not require to learn them yet just if you grasp some straightforward cooking techniques.

This isn't a total guide to quick as well as very easy lunch recipes yet its great food for thought. Hopefully this will obtain your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this special food Easiest Way to Prepare Quick Albóndigas en salsa de azafrán. Thanks so much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Calabacitas con queso

Crema de calabaza de Castilla 🎃

Albóndigas deliciosas